ONLINE: Föreläsning om utmattning


Om utmattning

Inspirationsföreläsning med Gunilla Rombo - ONLINE

OBS! AKTUELLT DATUM ÄR TISDAG 14 MAJ

På begäran är vi glada att presentera en ny föreläsning på temat utmattning.

Föreläsare är Gunilla Rombo, arkitekt och författare till den i vårt tycke underbara boken Kraftvärk

Den här kvällen kommer Gunilla berätta om sin utmattningsresa, genom bokens tillblivelse. Hon kommer lyfta fram några ämnen ur boken och visa exempel på illustrationer, dikter och ordbilder.

Detta är för dig är på väg mot – eller befinner dig i – den berömda väggen, utmattning. I texter, dikter, ordbilder, aforismer och teckningar synliggör författaren sådant som ofta bara känns och upplevs inom oss osynligt. Även om ämnet är svårt framställer hon det med glimten i ögat.

Innehållet kan också öka andras förståelse för hur det kan vara där inne i väggen. Både för de närstående och för de som inom omvårdnad och handläggning, på vårdmottagningar och myndigheter, arbetar med drabbade.

Tipsa gärna någon du tror är intresserad!

Om föreläsaren
"2012 drabbades jag av utmattningssyndrom efter en extra intensiv och pressad period i mitt arbete som arkitekt. Till en början kunde jag inte alls acceptera diagnosen och kämpade envist på i något som blev en slags inbromsningssträcka.

Slutet på den var en 100 % sjukskrivning i ett ”famlande” tillstånd där jag undrade vart Jag tagit vägen - förstod inte alls vad som hänt mig. Genom livet har jag skrivit - och fortsätter att skriva - när behovet ”pockar på”. Det kan röra sig om att försöka formulera/klarlägga någon händelse, känsla, tanke …

Detta resulterar i en text, en dikt och/eller en tecknad bild.

Efter en tid i den 100 procentiga orkeslösheten och tomheten - på alla plan - började så småningom det där ”pockandet” ge sig tillkänna. Under flera års tid skrev och tecknade jag till och från i perioder. Detta blev en del i min läkeprocess. Efter ett tag började jag tänka att mina ord och bilder kanske också skulle kunna vara till nytta och glädje för andra.

En jätteläskig tanke dök upp: Jag kanske … ska ge ut en bok!?

Så blev det."

Välkommen!

PS. Du som är med på föreläsningen kan, om du vill, beställa ett signerat exemplar av boken till reducerat pris.

TID

Tisdag 14 maj kl. 18:30-ca 20:00. Föreläsningen inkluderar en kort paus och en frågestund på slutet.

Antalet platser är begränsat, pga Zoom-licens. Anmäl dig senast måndag 13/5 kl 20.00. Efteranmälningar tas emot i mån av tid och plats till info@hspforeningen.se, dock allra senast kl 17.00 samma dag.

Föreläsningen spelas in, har du inte möjlighet att vara med "live" kan du se inspelningen i efterhand. Det kommer ett mejl inom en vecka. Du kan se föreläsningen i en vecka efter det.

Fram till tre dagar innan föreläsningen kan du avboka och få pengarna tillbaka. Du kan avboka via din profil eller genom att mejla info@hspforeningen.se

 

PLATS

Föreläsningen är online, via Zoom. 

Zoom länk skickas ut samma dag till alla anmälda. Kontrollera mappen skräppost eller kampanjer om vårt mejl inte finns i din inkorg. Lägg gärna till oss i din kontaktlista.
 

PRIS

Föreläsningen kostar 180 kr för dig som är betalande medlem och 360 kr för övriga.

Är du inte medlem kan du bli det i samband med bokningen. Är du med på två föreläsningar under året har du tjänat in medlemsavgiften.

 

BOKNING

Du behöver ett konto för att kunna göra en bokning, antingen ett medlems- eller kostnadsfritt deltagarkonto. Mer info längre ner på sidan.

 

PRAKTISKT OM FÖRELÄSNINGEN OCH INSPELNINGEN 

Du kan ställa frågor när som helst under föreläsningen i chatten, som sedan besvaras i mån av tid i frågestunden på slutet. Skriv frågorna till Sfh kansli, Lotta. Frågor besvaras anonymt. Ev. tekniska frågor skriver du till  Sfh kansli, Jan. Chatten är i övrigt stängd.

Din mikrofon kommer vara avstängd under hela föreläsningen. Du väljer själv om du vill ha din kamera på eller av. Du som deltagare kommer INTE att synas på inspelningen.

 

Varmt välkommen

Sfh - Sveriges förening om högkänslighet



Detaljer

När
  • Tisdag 14/5 kl 18:30-20:00
Var  ONLINE: ZOOM
Aktivitet startar  tis 14 maj 2024 (v. 20)
Aktivitet slutar  tis 14 maj 2024 (v. 20)
Kostnad
  • 0,00 kr
  • 180,00 kr för Enskild medlem
  • 180,00 kr för Familjemedlem
  • 360,00 kr för Deltagarkonto
Status  Stängd
Bokning
  • Stängd