Broschyrer

Vi har tagit fram tre olika broschyrer om högkänslighet, som verktyg för att sprida mer information och kunskap. Tillsammans kan vi göra mer skillnad!

Den första broschyren handlar om de grundläggande aspekterna av personlighetsdraget. Broschyren om högkänsliga barn handlar om vanliga kännetecken och vad som kan vara viktigt att tänka på i samvaron med högkänsliga barn. Broschyren om högkänslighet i arbetslivet lyfter fram vad som är viktigt för en arbetsgivare att tänka på om man har anställda som är högkänsliga.  

Broschyrerna kan du ladda ner som pdf:er (se nedan) eller beställa i tryckt form, utan kostnad.

 

Broschyr om högkänslighet – En av fem personer är högkänslig – Ungefär tjugo procent av världens befolkning anses vara högkänsliga. Högkänsliga visar bland annat mer aktivitet i de delar av hjärnan som har med känslomässiga reaktioner och speglingar av andras känslor att göra. Men den grundläggande och helt unika egenskapen hos högkänsliga är en tendens att bearbeta intryck särskilt djupt och noggrant. 

Läs och ladda ner
broschyren om högkänslighet


 


 


 

Broschyr om högkänsliga barn – Det högkänsliga barnet – Är ditt barn djupsinnigt och drömmande? Ställer det djupa frågor och har lite klurig och smart humor? Blir det irriterat när en lapp i tröjan kliar eller när en strumpa har vikt sig i skon? Blir han eller hon lätt uppspelt eller försvinner in i sig själv i ett drömtillstånd? 

Läs och ladda ner
broschyren om högkänsliga barn

Varmt tack till Caroline Sellstone för hennes fina illustration av den högkänsliga tecknade killen på vår barnbroschyr!

 

 


 

Broschyr för arbetsgivare – Högkänslig i arbetslivet – Typiskt högkänsliga egenskaper, som till exempel att uppmärksamma detaljer och inse konsekvenser av ett handlande, bör vara eftertraktade i arbetslivet. Enligt forskning uppskattas högkänsliga mycket av sina kollegor, medarbetare och chefer och har mycket hög arbetsförmåga. Högkänsliga påverkas extra mycket av arbetsmiljön, på gott och ont. Eftersom de har lättare för att bli överstimulerade kan till exempel kontorslandskap vara en påfrestning. 

Läs och ladda ner
broschyren om högkänslighet i arbetslivet