Nationell samverkan för psykisk hälsa i Skåne
SFH – Sveriges Förening för Högkänsliga representeras av Marie Skärblom Hermansson – gruppledare i SFH Skåne – i paraplyorganisationen NSPH Skåne. Vi har möjlighet att vara delaktiga och därmed kunna påverka vården ur ett högkänsligt perspektiv.
Som medlem i SFH – SFH Skåne har du nu möjlighet att inkomma med förslag till inflytande gällande erfarenhet som högkänslig i vården. Vänligen skicka tips till skane[at]hspforeningen[punkt]se så försöker vi påverka i detta forum.
Om NSPH Skåne
Nationell samverkan för psykisk hälsa i Skåne, NSPH Skåne, är en sammanslutning av patient-, brukar- och anhörigorganisationer inom området psykisk hälsa, missbruk och suicidprevention. Sedan oktober 2014 är NSPH organisatoriskt en förening.
Vi ser oss patienter, brukare och anhöriga som en oumbärlig resurs i vården, stödet och behandlingen. Huvudkravet är att våra medlemmar ska ha ett större inflytande över de beslut som fattas inom området.
Så här arbetar vi
Föreningen håller årsmöte varje vår och nätverket samlas minst fem gånger per år. Däremellan sammanträder styrelse och arbetsgrupper så ofta det behövs. Verksamheten leds av styrelsen och ett kansli sköter det administrativa arbetet.
NSPH Skåne arbetar för att öka individens möjlighet till inflytande över det egna livet, även när hen har ett behov av vård eller stöd.
Inflytanderådet Psykiatri Region Skåne
SFH – Sveriges Förening för Högkänsliga representeras av Therese Persmarken och Marie Skärblom Hermansson – gruppledare i SFH Skåne – i Inflytanderådet Psykiatri Region Skåne. Vi har möjlighet att vara delaktiga och därmed kunna påverka vården ur ett högkänsligt perspektiv.
Som medlem i SFH – SFH Skåne har du nu möjlighet att inkomma med förslag till inflytande gällande erfarenhet som högkänslig i vården. Vänligen skicka tips till skane[at]hspforeningen[punkt]se så försöker vi påverka i detta forum.
Inflytanderådet
Patienter, anhöriga och närstående inom psykiatrin har möjlighet att bli delaktig i vårdarbetet. Det finns flera föreningar, grupper och utbildningar runtom i Skåne för dig som vill ha mer kunskap och inflytande i vården. En inflytandesamordnare stöttar inflytandearbetet på olika sätt inom Psykiatri Skåne. De som är inflytandesamordnare skapar bland annat lokala handlingsplaner för inflytandearbetet tillsammans med ledning, medarbetare och dig som är patient eller närstående.