Nyheter

Vi behöver dig!

  • 4 okt 2023

image: Vi behöver dig!

Tillsammans kan vi göra mer skillnad

Det viktigaste målet* Sfh har som ideell förening är att sprida kunskap om högkänslighet, inte bara på individnivå utan på samhällsnivå. Men vi kan inte göra det själva, vi behöver bli fler och vi behöver din hjälp!

Här är några förslag på hur du kan bidra:

- Prata om högkänslighet med dem som verkar mottagliga. Prata om att det finns mängder av forskning som bevisar att det finns på riktigt. Berätta om föreningen.

- Dela ut broschyrer. Det finns tre olika som kan laddas hem digitalt eller beställas i tryckt form, utan kostnad. Kanske du vill dela ut broschyrer på din skola, arbetsplats eller liknande? Broschyrerna hittar du här

- Är du engagerad i någon förening eller arbetsplats där vi kan samverka? 

- Kanske är du sugen på att starta träffar för högkänsliga just på din ort? Vi har material från andra gruppledare att använda och hjälper dig igång.

Tillitsverket ordnar boksläppsfest

  • 16 aug 2023
  • Böcker, högkänsliga barn, högkänslighet, Tillitsverket

image: Tillitsverket ordnar boksläppsfest

Tillitsverket firar tre böcker om Känslighet

Som du kanske känner till driver ideella föreningen Tillitsverket ett projekt kallat Känslighet, med syfte att utforska känslighetens betydelse för människor, med fokus på barn i förskoleåldern.

Inom projektet har Tillitsverket nu skapat tre böcker fyllda med insikter, inspiration, ögonblick och perspektiv kring Känslighet. En metodbok för förskolan, en sagobok och en inspirationsbok.

Bokreleaserna firas onsdag 16 augusti 2023 på Kulturhuset i Stockholm.

Tillitsverket har som mål att besöka varje förskola i hela landet. Är du intresserad av böckerna, projekt Känslighet och Tillitsverket, kan du läsa mer på deras hemsida

Projektet görs i samarbete med oss, och har stöd av Arvsfonden.

SFH vill instifta svensk HSP-dag

  • 6 okt 2021
  • #hsp #HSPdagen #WorldHSPday

Grattis på internationella HSP-dagen, som är idag, den 6/10.

Vi firar med att Maggan Hägglund föreläser ikväll 18.30, online.

Det behövs mer uppmärksamhet och kännedom om högkänslighet. Bara i Sverige är det runt 2 miljoner som är högkänsliga. Men inte så många känner till det, varken berörda eller anhöriga.

Därför vill vi instifta en svensk HSP-dag, idag den 6/10.

Hjälp gärna till att sprida detta så är det större chans att det blir en etablerad temadag. Använd nya hashtaggen #HSPdagen och gärna även #WorldHSPDay för att stötta det spanska initiativet att skapa global uppmärksamhet.

I pressmeddelandet kan du läsa mer, om du vill!

Let's be proud and sensitive!

Ny svensk film om högkänslighet

  • 17 jul 2021
  • anna vild, dokumentär, film, Henrik Gustafsson Nicander, högkänslighet, sfh, styrka, svensk dokumentärfilm, svensk dokumentärfilm om högkä, VILD: Var femte person

image: Ny svensk film om högkänslighet

Dokumentärfotografen Henrik Gustafsson Nicander följer Anna i hennes privatliv och arbete som låtskrivare, berättare och folklorist. Filmen är enligt producenten det första informativa personporträttet av en högkänslig person i Sverige, som klargör och utforskar personlighetsdraget högkänslighet – något som forskningen visar att var femte människa bär på. Något som förr behandlats en svaghet men, som nu börjar ses för vad det faktiskt är, dvs en styrka.

Filmen heter ”VILD. Var femte person”. Se trailern här.

Intervju med Maggan Hägglund

  • 16 jul 2021
  • intervju, känslohantering, Maggan Hägglund, starkskör

"Jag struntar i sådant som inte är akut viktigt"

Maggan Hägglund har tillsammans med Doris Dahlin skrivit böckerna ”Drunkna inte i dina känslor” och ”Drunkna inte i andras känslor” (först publicerad under titeln ”Hitta din känslostyrka”)