Nyheter

Ny svensk film om högkänslighet

  • 17 jul 2021
  • anna vild, dokumentär, film, Henrik Gustafsson Nicander, högkänslighet, sfh, styrka, svensk dokumentärfilm, svensk dokumentärfilm om högkä, VILD: Var femte person

image: Ny svensk film om högkänslighet

Dokumentärfotografen Henrik Gustafsson Nicander följer Anna i hennes privatliv och arbete som låtskrivare, berättare och folklorist. Filmen är enligt producenten det första informativa personporträttet av en högkänslig person i Sverige, som klargör och utforskar personlighetsdraget högkänslighet – något som forskningen visar att var femte människa bär på. Något som förr behandlats en svaghet men, som nu börjar ses för vad det faktiskt är, dvs en styrka.

Filmen heter ”VILD. Var femte person”. Se trailern här.

Intervju med Maggan Hägglund

  • 16 jul 2021
  • intervju, känslohantering, Maggan Hägglund, starkskör

"Jag struntar i sådant som inte är akut viktigt"

Maggan Hägglund har tillsammans med Doris Dahlin skrivit böckerna ”Drunkna inte i dina känslor” och ”Drunkna inte i andras känslor” (först publicerad under titeln ”Hitta din känslostyrka”) 

Högkänslighet och föräldraskap

  • 16 jul 2021
  • barn, förälder, föräldraskap, högkänslig förälder, högkänsliga barn

Vi tipsar om en artikel i tidningen Free.

Högkänsliga föräldrar har en speciellt god förmåga att känna in och anpassa sig till sina barn, men i överstimulerande situationer är vägen kort till stress, irritation och utmattning. Psykologen Elaine Aron, aktuell i Sverige med boken "Den högkänsliga föräldern", menar att högkänsliga föräldrar har goda förutsättningar att uppleva stor glädje i föräldraskapet – vägen går genom ökad förståelse för sitt högkänsliga personlighetsdrag och att lära känna sina egna behov.